Cartea „Dacia preistorica” a lui Nicolae Densusianu,ne arata adevarata fata a dacilor…

Posted: martie 7, 2013 in Romania
Etichete:, , , ,

Am scris cu ceva timp in urma un scurt articol despre documentarul „DACII adevaruri tulburatoare” https://ilseniore.wordpress.com/2013/01/10/dacii-adevaruri-tulburatoare/ in care se arata ca multe lucruri despre adevarata istorie a romanilor ni se ascund intr-un mod marsav si ca istoria ar trebui rescrisa.
Astazi am sa scriu un articol despre cartea lui Nicolae Densusianu „Dacia Preistorică” aparuta inca de la 1912 si care a fost si este in continuare contestata de oamenii de stiinta care sustin teoria romanizarii.
Detalii despre carte: „Dacia Preistorică este o lucrare a lui Nicolae Densusianu, apărută în anul 1913 la București, având 1.152 pagini. Extrem de controversată, Dacia Preistorică și-a atras de-a lungul timpului critici din partea oamenilor de știință.În cele circa 1.200 de pagini autorul dezvoltă teoria unei civilizații preistorice avansate, pe care Densușianu o numește civilizația pelasgă, cu leagănul în spațiul României de astăzi și care ar fi dat naștere întregii civilizatii europene.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s